onsdag 25. februar 2009

Cameron Highlands, Kuala Lumpur og Melaka

Det siste vi gjorde i Penang var å ta en sykkeltaxi rundt i byen og så et par gamle byggninger og et kinesisk tempel. Så satt vi oss på minibussen til Cameron Highlands som tok 4,5 time. Veiene her i Malaysia er veldig fine nede i lavlandet, men da vi skulle opp mot Cameron Highlands som ligger på 1500 meter ble veiene fort annerledes. De var utrolig svingete og sjåføren kjørte ikke akkurat sakte. Her var det vanlig å tute i uoversiktlige svinger for å varsle de som kom imot. Naturen rundt var utrolig vakker, men det pene landskapet ble flere steder ødelagt av høye hoteller og andre blokker.

Vi kom fram til Daniel’s Lodge sånn i 7-tida, og her betalte vi 54 kr natta for et knøttlite rom med felles do og dusj. Stedet var veldig koselig og lå et lite stykke fra sentrum med en fin hage, en liten bar og et filmrom. Temperaturen var overraskende kald, så vi måtte fram med både bukse og genser. Vi var rimlig sultne etter turen, så vi gikk for å få oss litt mat. Det var ikke mye forskjellig utvalg, var for det meste lokal eller indisk, så vi prøvde litt indisk mat, som var både sterk og feit. 

Dagen etter tenkte vi å hoppe på en tur så vi fikk se litt av området rundt her, men siden vi bare hadde flippflapper ble det ikke noe jungelgåtur denne gangen. Vi tok isteden en tur som tok oss med til en te-plantasje der vi fikk se hvordan de lagde teen og se det vakre landskapet rundt. Så til en biefarm, en sommerfuglfarm til (den i Penang var mye bedre, her var halvparten av sommerfuglene døde), en rosehage (ganske fin og med god utsikt), også til det store høydepunktet, Jordbærfarmen! Her kunne vi kjøpe alt fra Jordbær milkshake, juice, sundae, muffins, kaker, kjeks og masse annet deilig. Vi kjøpte hver vår vaffel med is og jordbær (helt nydelig!) og en boks jordbær vi kunne ha til senere. Siste stopp var på et buddisttempel.


Så var vi tilbake på guesthouset sånn i 2-tida, og det hadde vært greit vær helt til da, men plutselig begynte det å pøse ned, og det gjorde det resten av kvelden.. Vi satt da på guesthouset og ventet på at det skulle bli godt vær igjen, og ble kjent med ei jente fra Tyskland, ei fra Nederland, ei fra Australia og en gutt fra Canada. Da klokka var 7 og det enda ikke hadde stoppa å regne måtte vi bare komme oss ut for å få litt ”lunsj”, men i dag var vi absolutt ikke lystne på lokal eller indisk mat. Vi fant til slutt Starbucks og kjøpte oss noen dyre paier og muffinser og en kopp varm sjokolade hver. Resten av kvelden spilte vi kort med våre nye venner, og ble spandert øl og kylling på av et par indere oppe i baren. 

Morran etter var vi klare for å dra til en skikkelig storby. Cameron Highlands ble altfor rolig og kjedelig i lengden. Etter en 5 timers busstur var vi i Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad. Her la vi inn på et guesthouse i Chinatown.

I går sto vi opp tidlig for å dra og se på Petronas Twin Towers (451m høye), de høyeste tvillingtårna i verden. Selv om vi var der kvart på 8 måtte vi vente 1,5 time for å komme til brua som er 170m over bakken og som går fra det ene tåret til det andre. Vi hadde også lyst til å gjøre litt shopping her, men rundt twin towersa var det bare dyre kjøpesentere, så vi fant et sted på kartet det så bra ut og dro dit. Da vi kom fra fant vi ut vi hadde havna i Little India (eller Big India vil vi si!). Kjøpesenterne var fulle av lakner, sarier, tepper, juggel og glitter og indere. Vi ble kikka ganske rart på kan du si. Vi fant ut det var best å komme oss tilbake til Chinatown, så vi gikk gjennom en bydel med mange fine historiske byggninger.Vi visste også at de to canadiske jentene vi reiste med i Vietnam og Kambodsja var i KL på samme tid, så vi møtte de i Chinatown. Var veldig koselig å møte de igjen. Vi shoppa litt sammen, spiste middag og tok en tur opp i et stort tårn kalt KL Tower (421m høyt, fjerde høyeste tårnet i verden) der vi kunne se utover hele byen om kvelden. Veldig stilig, men ganske dyrt. 


Etter oppholdet i KL bestemte vi oss for å ta en dag i Melaka, en by 2 timer fra KL, for å få en dag vekk fra storbyen. Dette var en overraskende koselig by med gamle pene bygninger og vi var også heldige med været. Vi spaserte rundt i Chinatown en stund først, fikk oss litt lunsj, også gikk vi ned til et skipsmuseum som var forma som en gammel seilskute. 


4 kommentarer:

 1. Hei!
  Dere opplever stadig nye spennende steder ser vi!!! Bra at billettene var ok. Ha en god tur til Phuket den 1.
  Klem fra snøhaugen.
  Dad

  SvarSlett
 2. Hallo! Vistte ikke at det var så mye spennede i Malaysia. Imponerende bygninger og vakkert landskap. Skulle gjerne vært med i den fine parken med alle plantene og se de 2 fine englene - særlig den med solbriller var fin!
  Er lei av snøen nå - godt at den er begynt å smelte.... Kos dere videre i de tropiske strøk!

  SvarSlett
 3. Hei på dere!
  Kjekt å høre fra dere. Det er veldig bra at dere har det fint, men dumt med været. Vi gleder oss til alle bildene når dere kommer hjem! Klem fra oss to hjemme og pusen.

  SvarSlett
 4. Hei igjen !
  Vi venter spent på oppdateringen på bloggen!
  Jeg reiser i havet i morgen og kommer hjem den 17 mars. Lykke til med de siste ukene i thailand. Gleder oss å se dere igjen snart.
  God klem fra oss i nr.35.

  SvarSlett