fredag 2. januar 2009

Welcome to Hanoi!

Dagen begynte med at vi satte oss ned paa en kafe og spiste en god frokost, mens vi skrev litt paa bloggen vaar. Saa det er ikke saa lenge siden vi skrev sist. Vi ryddet rommer vaart, pakket sekkene vaare og tok turen ut paa gata for aa finne en taxi til flyplassen. Etter en hyggelig prat med taxisjaaforen kom vi frem til flyplassen. Siden vi var tidlig ute, kikket vi litt i butikker, foer vi etter en times tid satte oss ned for aa spise litt. Plutselig dukker det en mann opp ved siden av oss som sier: "It's hard to find you!" mens han holder en mobiltelefon opp foran seg. Taxisjaaforen hadde betalt hundre HKdollar for a parkere bilen sin, for saa og videre lett etter oss igjennom hele Hong Kong Airport! Ingeborg hadde nemlig glemt igjen mobiltelefonern sin i taxien. Ingen av oss kommer over hvor snillt det var av taxisjaaforen aa gjore dette! Vi hadde ikke noe serlig mer enn 40dollar igjen av pengene vaare, saa vi kunne ikke gi noe serlig tilbake heller. Vi gav han derfor alt vi hadde.

Naar vi ankom flyplassen i Hanoi, ble vi mott av strenge sikkerhets kontroller. Men dette bydde ikke paa noe problem. Vi fikk tak i bagasjen vaar og gikk ut for a ta ut penger, men paa veien dit, ble vi spurt flere ganger om vi ville ha taxi noe sted. Vi takket fint nei, siden vi hadde hort at det var flere billige minibusser som gikk riktig vei. Naar vi fant ut sammen med en Amrikaner, at bussen ikke dro foer om en time, tenkte vi at vi kunne ta taxi sammen. siden vi likevel skulle i samme retning. Men forst maatte vi ordne hotel og slikt. Vi endte med hotel i Hanoi for en natt + et tredagers cruice paa halong bay.
Det aa komme til en by som Hanoi, etter aa ha vert i Hong Kong var en stooor kontrast! Her ser alt rett og slett bare ut som kaos. Men det var utrolig spennende og kult aa se. Folk spiser paa gata, vasker opp paa gata og dette er rett ved siden av godt traffikerte veier. Vi spiste paa en koslig spisested, hvor vi stekte maten vaar selv paa en liten grill midt paa bordet. Vi satt paa smaa stoler som lignet dukkestoler. Etterpaa spaserte vi en tur i parken og tok masse fine bilder.

9 kommentarer:

  1. Ja Hanoi er en annerledes by ja. En ting er det å se mine bilder, en annen ting er det å oppleve det selv. At de overlever der ute på gaten, i all den eksosen er et under. Men slik vil de jo ha det... Sug inn inntrykkene, det er ikke så primitivt i Ho che Ming. Hanoi er utrolig! Så bra du fikk igjen mobilen Ingeborg!Kos dere videre i den utrolige verden dere er kommet til, og NYT hvert sekund på Ha Log bukten!! Klem

    SvarSlett
  2. Godt det finnes redelige folk overalt!! Kjempefint at du fikk igjen mobilen Ingeborg. Hanoi høres ut til å likne endel på Bankok. Der sitter også folk og spiser og selger saker langs sterkt trafikkerte gater. Det er fasinerende å se og ikke minst lukte alt i disse bydelene. Vær litt obs på hvor dere spiser - hygienen rundt oppvask osv er elendig på disse gatekafeene. Blir nok fint med tur på elva ja. Lev vel!

    SvarSlett
  3. En ting til... mødre vet dere.... På cuisebåter i slike land som Vietnam er det lett å pådra seg mageinfeksjon. Vær nøye med å benytte flaskevann til alt dere trenger vann til - også tannpuss. Ta deres forholdsregler generelt. Lykke til!

    SvarSlett
  4. Jeg vil bare minne om en ting, i tilfelle dere ikke vet det. Det skjemaet dere fikk på flyplassen i Hanoi, MÅ dere spare på. Dere trenger det når dere skal forlate landet byen og landet!!! Og en ting til, om dere flyr innenlands i Vietnam, ta GODT vare på bagasjelappen. Uten den lappen får dere ikke ut bagasjen!!!! De sjekker nøye! Kos dere masse!

    SvarSlett
  5. Heisann..

    Så moro å lese bloggen deres. Føler jeg er litt på tur selv også! Det høres ut som m dere har det bra! Kos dere fortsatt..Nyt alle opplevelsene og inntrykkene.
    Klem Marte

    SvarSlett
  6. hei igjen ! ! Kult å se at dere har fått lagt ut bilder nå :)

    Lykke te videre !

    SvarSlett
  7. Heihei :)
    Morro å lese om den fine turen deres, virker som dere får se mye!
    Utrolig snilt av ham å leite halve flyplassen rundt etter dere, får passe ekstra på mobilen heretter ;)
    Ha en flott tur videre, følger med.
    Katarina

    SvarSlett
  8. Hei på dere! Så utrolig koselig med alle de fine bildene. Jeg er ganske reisesjuk nå ja. Klem

    SvarSlett
  9. Så kjempefine bilder!Dere ser så glade og lykkelige ut.
    Det er moro å følge dere på veien.
    Har tatt kopi til bestemor og bestefar,de synes det er spennende.
    Her er det nydelig vintervær,vi har vært på Hajern på ski,deilig.
    Ha det fint.

    SvarSlett